Könyvtári katalógus

RKEGY katalógus

Római Katolikus Egyházi Gyűjtemény

Nyitva tartás
Nyári nyitva tartás:
május 1-től szeptember 30-ig
hétfőtől péntekig 10-17 óráig
Szombaton 10-14 óráig, csoportok részére előzetes bejelentkezés szükséges (bejelentkezés munkanapokon 8-16 óra között, legkésőbb péntek délig).
Téli nyitva tartás:
október 1-április 30-ig
hétfőtől péntekig 10-16 óráig, csoportok részére előzetes bejelentkezés szükséges (bejelentkezés munkanapokon 8-16 óra között, legkésőbb péntek délig).
Vasárnap ZÁRVA!

"Szolgáló szeretettel Szent Erzsébet példája nyomán" - tovább folytatódott előadássorozatunk

Az elmúlt hónapokban tovább folytattuk előadássorozatunkat. Márciusban Ft. Varga András atya, olaszliszkai plébános, áprilisban pedig Zsuzsanna nővér, a Szent Erzsébet Kongregáció Sárospatak tagja volt a vendégünk. Mindkét alkalommal újabb szempontból ismerhettük meg Szent Erzsébetet, Szent Erzsébet életét és korát.

Varga András atya azt a 12 életszabályt vette sorba elmélkedésében, amit Konrád mester adott Szent Erzsébetnek élete során. Előadásában párhuzamba állította az evangéliumot és az életszabályokat: az egyes pontokhoz szentírási idézeteket rendelt, alátámasztva, hogy Szent Erzsébet valóban az evangélium szerint élte életét.

Zsuzsanna nővér előadásában röviden bemutatta a Szent Erzsébet Nővérek Kongregációjának alapítását, történetét, és magukat az alapítókat is.  Ezt követően betekintést nyerhettünk abba, hogy alapítóik miért Szent Erzsébetet választották védőszentjüknek, miért is róla nevezték el a kongregációt.

A két előadásról képes beszámolónk a galériában látható.


"Szolgáló szeretettel Szent Erzsébet példája nyomán"