Könyvtári katalógus

RKEGY katalógus

Római Katolikus Egyházi Gyűjtemény

Nyitva tartás
Nyári nyitva tartás:
május 1-től szeptember 30-ig
hétfőtől péntekig 10-17 óráig
Szombaton 10-14 óráig, csoportok részére előzetes bejelentkezés szükséges (bejelentkezés munkanapokon 8-16 óra között, legkésőbb péntek délig).
Téli nyitva tartás:
október 1-április 30-ig
hétfőtől péntekig 10-16 óráig, csoportok részére előzetes bejelentkezés szükséges (bejelentkezés munkanapokon 8-16 óra között, legkésőbb péntek délig).
Vasárnap ZÁRVA!

Ifjú tehetség koncert volt a Szent Erzsébet Házban

Második alkalommal adott otthont a Szent Erzsébet Ház a fiatal sárospataki zongorista, Szakáll Zsófia koncertjének január 30-án. A tavaly júniusi koncertje után ezen a téli estén ismét ismét egy szívet melengető estével ajándékozott meg bennünket az ifjú tehetség. A nagy hideg ellenére is sokan voltak kíváncsiak játékéra, a koncerten többek között Bach, Mozart, Debussy, Chopin és Kodály Zoltán műveit hallhatták a résztvevők. Játékáról a Zemplén Televízió felvételt készített. Az estébe nyúló közel egy órás koncert végén Zsófia megajándékozta a hallgatókat egy zenében kifejezett közös esti imádsággal.

A tavaly nyári és a mostani koncert is megmutatta, hogy városunkban, tágabb környezetünkben élnek fiatal tehetségek, akik játékukkal örömöt tudnak adni hallgatóságuknak. A tegnapi koncert végén ismételten többen is kifejezték reményüket, hogy lesz ezeknek a koncerteknek folytatása, így a Szent Erzsébet Házban szeretnénk hagyományt teremteni az ifjú  tehetségek felkarolásában azzal, hogy bemutatkozási lehetőséget biztosítunk számukra.

Ifjú tehetség koncert volt a Szent Erzsébet Házban