6. alkalommal került megrendezésre a Szent Erzsébet felolvasóverseny

2016. november 25.

Az Őszi Szent Erzsébet Napok keretében 6. alkalommal adott otthon a Szent Erzsébet Ház az encsi, szerencsi, szikszói, sátoraljaújhelyi és sárospataki katolikus általános iskolák diákjai számára szervezett felolvasóversenynek.

A verseny szervezője, Szekeres Istvánné, a sárospataki Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola pedagógusa az esemény megnyitóján ismertette a délután programját, majd Dr. Szabó Irén, a házigazda Római Katolikus Egyházi Gyűjtemény vezetője, és Kissné Murányi Andrea, a Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola igazgatója köszöntötte a megjelent kisdiákokat, és kísérőiket.

A verseny előtt a sárospataki iskola 5.b osztályos tanulói jeleneteket mutattak be Szent Erzsébet éltéből. Köszönjük előadásukat, tanáruknak Kecskeméthy-Tóth Boglárkának pedig az áldozatos felkészítő munkát. A felolvasóverseny jó hangulatban zajlott, a versenyre jelentkezett közel ötven diák mindegyike szépen teljesített a kötelező és a szabadon választott szöveg felolvasásánál. Az elért eredményekhez gratulálunk.