Bibliothekskatalog

RKEGY katalógus

Római Katolikus Egyházi Gyűjtemény

ÖFFNUNGSZEITEN DES MUSEUMS UND DER BIBLIOTHEK
Sommer
(vom 1. Mai bis zum 30. September)
Montags bis Freitags von 10 bis 17 Uhr
Samstags können von 10 bis 14 Uhr Gruppenführungen nach vorheriger Anmeldung erfolgen. Diese muss spätestens Freitag Vormittag erfolgen.
Winter (vom 1. Oktober bis 30. April)
Montags bis Freitags 10 bis 16 Uhr, Gruppenführungen sind nach vorheriger Anmeldung möglich.
Sonntags keine Besichtigungen.

Pályázat a Római Katolikus Egyházi Gyűjtemény állományvédelmi fejlesztésére

SZAKMAI BESZÁMOLÓ

Pályázati azonosító: 3511/03925

A Római Katolikus Egyházi Gyűjtemény jelen pályázat keretében 1 db Dantherm CDT 40S típusú mobil légszárító berendezést vásárolt.

A kőtár céljára kialakított pincehelyiségekben a természetes szellőzés hatékonyságát növelő ventilátort tettünk be. Az épület felújítása során előkerült és feltárt, kőtárként működő középkori pince pára viszonyai korábban nem voltak előre láthatóak, ismertek. Egy szellőzőkürtő került kialakításra 2012-ben. Az elmúlt évek mérési eredményei alapján látható, hogy a pincehelyiségeket tartósan alacsony hőmérséklet (8-15 °C) és tartósan magas páratartalom (70-92% RH) jellemzi.

A középkori pince-kőtárban téli időszakban láthatóan átnedvesedtek a kőfaragványok. A pincerendszer megfelelő szellőzésének megoldása érdekében építésszel konzultáltunk. A jelentős költségekkel járó építési átalakítás megvalósulásáig szükségünk van újabb kondenzációs légszárítóra. Ezzel tudjuk a helyiségek szárítását biztosítani, valamint a relatív páratartalmat lecsökkenteni és a régészeti anyagot a magas páratartalom következtében fellépő károsodásoktól, illetve a pusztulástól megmenteni.

Ezt a légszárító készüléket tudtuk jelen pályázati támogatásból megvásárolni. A sárospataki Római Katolikus Egyházi Gyűjtemény állományvédelméhez nyújtott pályázati támogatást ezúton is köszönjük!

Buy Kicks | 『アディダス』に分類された記事一覧

3511/03925,NKA pályázat

AnhangGröße
PDF icon a pályázat szakmai beszámolója456.8 KB