Bibliothekskatalog

RKEGY katalógus

Római Katolikus Egyházi Gyűjtemény

ÖFFNUNGSZEITEN DES MUSEUMS UND DER BIBLIOTHEK
Sommer
(vom 1. Mai bis zum 30. September)
Montags bis Freitags von 10 bis 17 Uhr
Samstags können von 10 bis 14 Uhr Gruppenführungen nach vorheriger Anmeldung erfolgen. Diese muss spätestens Freitag Vormittag erfolgen.
Winter (vom 1. Oktober bis 30. April)
Montags bis Freitags 10 bis 16 Uhr, Gruppenführungen sind nach vorheriger Anmeldung möglich.
Sonntags keine Besichtigungen.

Szakmai beszámoló a 204106/2178 azonosító számú NKA pályázathoz

SZAKMAI BESZÁMOLÓ

„A gótikus templom felépítése” című pályázathoz

Pályázati azonosító: 204106/2178

A Római Katolikus Egyházi Gyűjtemény a 204106/2178 azonosító számú pályázat keretében múzeumpedagógiai foglalkozást szervezett 5-8. osztályos tanulók számára. 2017. május hónapban tizennégy alkalommal tartottuk meg „ A gótikus templom felépítése” című múzeumpedagógiai foglalkozást.
A Római Katolikus Egyházi Gyűjtemény kiállítótereiben megtartott 45 perces foglalkozások alatt a tanulók megismerkedtek a gótikus stílus és a gótikus templomok jellemzőivel. Játékos formában, kirakók, feladatok, kvízjáték formájában megtanulták, hogyan „épül” fel a gótikus templom. Ismerkedtek a Római Katolikus Egyházi Gyűjtemény egyházművészeti kiállításának anyagával, ezáltal ezek a tárgyak nem csak kiállítási tárgyak többé a tanulóknak, hanem el is tudják őket helyezni a templomban. Gyarapították ismereteiket arról, hogy az egyes tárgyaknak a templomon belül milyen funkciói voltak és vannak, mire használták és mire használják ma is legtöbbjüket.

Jelen pályázati támogatásból ezen múzeumpedagógia foglalkozásokhoz tudtunk olyan anyagokat elkészíttetni, amelyeket a gyerekek nagy élvezettel használtak: a sárospataki gótikus bazilikát ábrázoló puzzle, valamint egy kvízjáték anyaga, melyet a foglalkozások végén töltöttek ki a tanulók. Ezek mellett sikerült beszerezni a támogatásból egy projektort és egy vetítő vásznat, ezekkel interaktívabbá tettük a foglalkozásokat.

A szakmai beszámoló benyújtásával egyidejűleg jelen beszámolót feltöltjük a saját honlapunkra (www.rkegy.hu) valamint a Hungaricana közgyűjteményi portál oldalára (www.hungaricana.hu).

A sárospataki Római Katolikus Egyházi Gyűjtemény múzeumpedagógiai foglalkozásaihoz nyújtott pályázati támogatást ezúton is köszönjük!

Sárospatak, 2017. július 17.


dr. Szabó Irén
gyűjteményvezető

latest Running | Nike Off-White

204106/2178 sz. múzeumpedagógiai pályázat

AnhangGröße
PDF icon szakmai_beszamolo.pdf712.11 KB